Davos MTB - mapy a trasy pro GPS

GPS mapy a trasy oblasti Davos pro program Locus (Android) 


Locus - outdoor GPS navigace pro mobily se systémem Android - free verze zde: https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus&hl=cs
Placená verze Locus Map Pro zde: https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus.pro&hl=cs - cena cca 180 Kč!

Pro iPhone existuje aplikace Galileo, která by měla umět používat stejné offline mapy.

Na adrese https://drive.google.com/folderview?id=0B2VM5fIXUnjyNFdpZ1hxNk9XWXc&usp=sharing najdete tyto trasy a mapy:
  • všechny GPS traily (17 MTB tras) stažené z webu
    http://www.davos.ch/en/experience/summer/bike/mountain-bike/trails.html
  • čtyři A3 oskenované Singletrail mapy Davos Klosters
  • celkovou oskenovanou singletrail mapu
  • Davos_klosters_singlettrail_map_alu.kmz - zkalibrovaná singletrail mapa pro Locus nebo Google Earth
  • Davos_MTB.sqlitedb - parádní GPS mapa pro Locus
  • Davos_MTB.kmz - výše uvedená mapa pro prohlížení v Google Earth

Mapa Davos Klosters singletrail map složená do 1 JPG souboru:

https://drive.google.com/file/d/0By59qL17bhFvZ3FveHl5RVk5bmc/edit?usp=sharing


Návod na použití map v Locusu:


MTB traily pro GPS: 

Davos-GPS-tracks.zip rozpakovat a GPX nebo KMZ soubory uložit do adresáře extSDCard/Locus/MapItems (pokud ukládáte data na externí SD kartu, jinak obdobný adresář můžete mít přímo v hlavní paměti mobilu). Po spuštění Locusu je třeba všechny trasy vybrat (zakliknout tak aby se podsvítily) v menu uložených tras a bodů (z variant "body, stopy, položky" jsou uloženy pod odkazem "položky"), aby se vám trasy zobrazily na mapě.

Davos_MTB.sqlitedb - GPS mapa pro Locus:

Parádní rastrová mapa i s vyznačenými MTB traily. Stačí nahrát do mobilu do adresáře extSDcard/Locus/maps. Po spuštění mapu vyberete z mapového menu (odkaz Osobní).
Stejnou mapu si na počítači můžete otevřít v Google Earth jako soubor kmz - Davos_MTB.kmz.

Davos_klosters_singlettrail_map_alu.kmz - zkalibrovaná singletrail mapa pro Locus nebo Google Earth

Naskenovaná singletril map Davos Klosters zkalibrovaná přímo v Locusu pomocí 11 bodů. Při kalibraci jsou možné nepřesnosti a tak se může stát, že to někde ulítne. Odchylky by měly být malé, ale v některých bodech může být odchylka až 100 m.

Vektorové mapy celého Švýcarska: 

Pro Locus je postačující vektorová mapa Switzerland nebo Alps z http://www.openandromaps.org/downloads/europa
Rozpakovat a nahrát do adresáře extSDCard/Locus/MapsVector. Ne-vektorové mapy se nahrávají do extSDCard/Locus/maps. Po spuštění danou mapu vyberete z mapového menu (odkaz Vector).
Mapu nahrát do Locus/mapItems - tato mapa není mezi mapami, ale mezi trasami a jde prohlédnout v Google Earth. V Locusu ji najdete v menu uložených tras a bodů (z variant "body, stopy, položky" jsou uloženy pod odkazem "položky"). Při vybrání této mapy přebije jiné vybrané mapy, takže pokud chcete přepínat, je třeba tuto mapu/trassu vždy odkliknout.

Kombinace jakéhokoli mobilu s GPS, programu Locus pro Android (pro iPhone by měly mapy fungovat pod programem Galileo), uvedených map a GPS tras by mělo poskytnout dokonalý servis pro bezproblémovou orientaci na single trailech v oblasti Davos.



Karta Davos Klosters Inclusive navíc zajístí všechny lanovky v oblasti zdarma (jen je třeba připlatit si za kolo buď cca 5 CHF/jízdu nebo 10 CHF/celý den)!