Cestovatelský festival na veletrhu FOR TRAVEL 20.3.-21.3.2010

V rámci konání veletrhu FOR TRAVEL již tradičně proběhne ve víkendových dnech 20. – 21. 3. 2010 také Cestovatelský festival. Zde vám nabízíme několik horkých tipů ze sobotního programu pořádaného portálem Cestovatel.cz a nedělního cyklu přednášek a promítání pořádaných časopisem Travel Digest.

Voucher na vstupenku zdarma od CK Alpina

Sobota:

Blanka Müllerová ze společnosti Orbis Link nás vezme na plavbu zaoceánskou lodí.

Petr Čermák, odborník na cestování vlakem, vás pozve na cestu napříč Švýcarskem slavným Ledovcovým Expresem.

Zuzana Churanová ze Španělské centrály cestovního ruchu zase předloží tip na zajímavou výpravu s poutníky po Svatojakubské cestě do Santiaga de Compostela.

Daniel Hagen bude vyprávět o lodích a vydáme se s ním na plavbu po holandských kanálech a jezerech.

Barbora Lišková nás pozve na toulky čarovnou Indií, na jejichž konci vystoupí orientální tanečnice.

Sylva Santarová ze zastoupení Kenya Tourist Boardu vás vezme k moři, do velkoměst, ale především na safari - do ráje divokých zvířat, který nemá na světě obdoby!


Neděle:

Tomáš Peterka (Západ USA) se pochlubí s postřehy a fotkami z cest po západní části USA.

Robby Kubáň (Krajní meze: Indie, Ladakh) zase zprostředkuje své poznatky z indické země Ladakh ležící v údolí řeky Indu a obklopené himálajskými vrcholky.

Daniel Balcar (Expedice PAPUA - Nová Guinea) s Expedicí Papua 2008 absolvoval pochod do oblasti ostrova Nová Guinea zvané Irian Jaya. Vyprávění i výstava slibují svědectví o tom, jak žijí lidé, kteří dosud nepoznali výdobytky moderní civilizace.

Marek Audy (Cesta na Jenisej – Rusko, Sibiř) popíše Sibiřskou tajgu jako pusté místo bez lidí a jeden z posledních svobodných kusů planety, kde vás nikdo hledat nebude.

Kristina Studená (Cestou k lidem – Rumunsko) představí český Banát v Rumunsku jako kouzelné místo čítající několik českých vesnic, kde naši krajané hovoří původní češtinou, dodržují tradiční zemědělství a používají původní řemesla.

Josef Habrovec (potápění v Patagonii – Argentina) prostřednictvím svých fotografií zprostředkuje své zážitky z potápění v ledovém oceánu s kosatkami a tučňáky i obtížně dostupný svět pod vodní hladinou.

Ondřej Mužík (Žigulíkem do Mongolska) odvypráví plán tří smělých studentů s 22 let starým vozem Lada 2104. Na konci 22000 kilometrů po čtvrt roce putování výprava dorazí do Mongolska, kde proběhne předání symbolického daru místním školáčkům.

Jiří Kráčalík představí Mezinárodní festival outdoorových filmů spolu s ukázkami toho nejlepšího z programu festivalu.

Martin Loew (Irsko: nejnovější digitální dia show) na závěr festivalu předvede své unikátní záběry a zprostředkuje své zážitky ze severní poloviny Smaragdového ostrova.